Leif Dræby   < forside                          < forrige side    næste side>   

 1940 - 60      1960 - 70      1970 - 80      1980 - 90      1990 - 2000      2000 - 2010                                                         TEGNER

Albisola . - Juli 2000  "Præsten på stranden"
      

Der var noget længere herned - et par hundrede kilometer mere - end jeg havde regnet med. I går badede vi ved stranden ud for hovedgaden i Albisola. Jeg gider ikke have ulejlighed med at finde ud af hvor Asger Jorn boede. 
Det kunne have været interessant. Men vi har for kort tid. Smukt er her. Jeg var heldigvis så fornuftig at tage t-shirt 
over mine skuldre efter at have været i solen en halv time. Men mine fødder og benene under knæet fik en anden grads forbrænding. Sidst på eftermiddagen begyndte det at blæse kraftigt ind fra havet. Bølgerne rejste sig meter-høje, og vandet blev skyllet langt op på stranden.
      

Vi havde parkeret bilen ud for en boligblok, nok på nogle P-pladser beboerne i  blokken regnede med var deres. 
Der blev skulet efter os når vi gik fra bilen, og senere på aftenen, efter vi havde været ude at spise, kørte vi til camping ”Anita”. Der er vi nu, næste dag, kl. er 12, det er overskyet, men det passer mig fint. Men Randi -  hun vil fandme have sol.

Der er en skypumpe ude over havet, hvilket nok her ikke er usædvanligt.”Præsten på stranden” Asger Jorn maleri, (Silkeborg Kunstmuseum) Nok det billede af hans jeg holder aller mest af. På stranden gik en marokkaner? Han tiggede, han gik med en, måske påtaget, ydmyg holdning. Han var pæn i tøjet og havde på armen et flot arm-båndsur. Var han en fattig flygtning. Eller hvad. Eller var han ”præsten på stranden”?

______________________________________________________________

 

Mexico.  Japan - vi er også her.