Leif Dræby   < forside                          < forrige side       næste side>       

   1940 - 60      1960 - 70      1970 - 80      1980 - 90      1990 - 2000      2000 - 2010                          TEGNER      

 

"Silkeborgs Silhuet set fra Kjærsgårdvejen"


En ung silkeborgenser. Leif Dræby Sørensen, der åbenbart har sans for de store linier i et landskab, har sendt os denne tegning af et silkeborg-motiv. Tegneren har stået i Lunden og kigget ud over Kalgårdsvig ind mod byen.  I forgrunden til venstre skimtes Odde-broen, og derefter genkender man let den store gasbeholder og -  yderst til højre -  tårnet på Silkeborg kirke.  Pælene i forgrunden til højre begrænser fugleparken i Lunden.
         
Aften Posten8 marts 1961.

          

                                                                                              

 

 

 

 

.

 

 

 

  Afmønstring - soldatertiden er forbi.  Vi sendes hjem.  Vestre Alles kaserne den sidste dag i februar 1961.

Det blev kun til een enkelt tegning i Silkeborg Avis "Høstmotivet". Jeg sendte flere tegninger ind - men de kom tilbage. "Vi kan ikke bruge flere tegninger". Var ordene fra Agnette Grønkvist. Redaktionssekretær. Jeg vendte mig derfor mod "Aften Posten"  ( den Socialdemokratiske) Og de begyndte at tage min tegninger....

 

Hjemme fra "Milli" - begynder jeg at arbejde som svend i Thorvald Damsgaards autolakering. Skolegade 47. Hvor jeg i 1959 er blevet udlært. Får Dansk Håndværks sølvmedalje i forbindelse med min svendeprøve. Jeg syntes ikke jeg havde fortjent den - men det må skuemestrerne jo havde ment jeg havde. Janteloven - fungerede også i 1959. Der blev råbt efter mig på gaden fra mine malerkolleger "Der går medaljemaleren". Det gik mig på.

 Jeg kan ikke stilles ved at skulle arbejde resten af livet som autolakerer. Er utålmodig. Vil i gang med at leve af kreativiteten. Forestiller mig at jeg kan kombinerer tegning og skilteskrift. Etablerer eget firma. "Dræby skilte"  Lejer lokale hos Thorvald – der – selv om han helst ville have mig som svend. Tilskyndede mig til at udleve drømmen. Jeg blev dog bange for om det kunne gå – og kom aldrig rigtig i gang. Fortsætter som svend hos Thorvald – indtil videre.