Leif Dræby   < forside                        < forrige side    næste side>     

   1940 - 60      1960 - 70      1970 - 80      1980 - 90      1990 - 2000      2000 - 2010                         TEGNER

Ænderne fodres i Indelukket                                                                                                  Tusch

Fra den idylliske bådehavn i Indelukket i Silkeborg har Leif Dræby, Ans, hentet dette motiv af ænder, der fodres.

Midtjyllands Avis  10 okt. 1973. - Side 17.

________________________________

Indelukket var for mig et yndet sted at tilbringe tiden da jeg var barn. Ofte har jeg siddet en sommerdag på en af anløbsbroerne med min fiskestang. Fiskestangen – det var bare en gren fra et træ. En gang manglede jeg så forbandet en fiskekrog. Tænkte at jeg måtte kunne bøje en knappenål til krog. Det kunne nu ikke lade sig gøre. Så måtte jeg i gang med at spare sammen til en ny fiskekrog. Lommepenge – var ikke noget jeg havde. Først da jeg fik plads som bybud – begyndte jeg at kunne ”flotte” mig.

Jeg har fanget min eneste ål - her ved Indelukket. Jeg blev sgu´så forfjamsket da jeg halede den ind - ålen begyndte at sno sig helt vildt ind i snøren. Så den tilslut var een stor knude. Jeg måtte kappe snøren og smide den totalt sammen filtrede ål ud i åen igen.

I 1999 - blev jeg kontaktet af Silkeborg kommune. Indelukket havde 100års jubilæum. De ville have mig til at lave en skulptur til Indelukket i den forbindelse. Hvor mange penge har I til det - spurgte jeg. 10,000,-. Det beløb - kan jeg ikke lave skulptur for. Men jeg udformede i stedet nogle skitser med - hvad jeg kunne forestille mig at lave til Indelukket – og sendte dem til kommunen. De kom senere retur. Det havde ikke interesse.

 

                                     

1. Port m. dobbeltskrue.         2. Landgang.                     3. Rhododendron øen.         4. Mytisk spændingsfelt.